Rudy Guliani, fostul primar al New York-ului - SUA trebuie sa sustina Israelul

Watch the video

Rudy Guliani, fostul primar al New York-ului - SUA trebuie sa sustina Israelul

Fostul primar al New Yorkului, Rudy Giuliani, este unul din consilierii apropiati ai presedintelui Trump. Vedem de ce crede ca e atat de important sa ramanem alaturi de Israel si de ce Biblia e parte din motivul pentru care Tara Promisa apartine poporului evreu.

Cu 20 de ani in urma, ati mers cu celebrul autobuz 18, imediat dupa acel atac terorist. Aveti acelasi sentiment de solidaritate, chiar si acum ?

Mai puternic ca niciodata. As spune ca empatia fata de Israel in SUA a devenit tot mai puternica in ultimii 10-15 ani. Poate ca atacul din 11 septembrie a contribuit la acest lucru. Cred ca i-a facut pe majoritatea americanilor sa inteleaga ca Israelul si SUA au un dusman comun si impartasesc aceleasi valori. Nu va vine sa credeti cat respect si iubire pentru Israel este in SUA, nu doar in locurile cunoscute, precum New Yorkul, Los Angelesul, ci si in inima Americii.

Crestinii evanghelici sunt probabil cei mai mari sustinatori ai Israelului. Am vorbit la o conferinta nationala a crestinilor si evreilor si unul dintre prietenii mei evrei spunea ca Israelul e sustinut mai mult de crestini decat de evrei. E un lucru foarte bun, o schimbare majora, insemnand, in linii mari, eliminarea antisemitismului din SUA.

Totodata, a creat o reala legatura intre centrul Americii si Israel. Nu sunt convins ca toti israelienii stiu asta si cred ca e din cauza fostului presedinte Obama si a felului in care a actionat in ultimii opt ani. E ceva ce nu se potrivea cu punctul de vedere al majoritatii americanilor. Cred ca acum, cu presedintele Trump, se va vedea ca intre noi exista o relatie reciproca foarte puternica.

Va citesc putin dintr-o declaratie a premierului Ben Gurion, din 1936. El a spus ca dreptul Israelului nu e dat nici de guvernul britanic, nici de Declaratia Balfour, ci e mult mai vechi, dat chiar de Biblie. Sunteti de acord ?

Da, sunt complet de acord cu afirmatia sa si as spune ca e si baza sustinerii crestinilor pentru Israel. Cat despre mine, eu am o admiratie profunda pentru respectul Israelului fata de locurile sfinte crestine din tara. Amintiti-va ce era inainte, cand cateva dintre locurile sfinte crestine au fost predate Autoritatii Nationale Palestiniene, asa cum a fost in Betleem. Acum exista mult mai mult respect, deschidere, toleranta si o atitudine complet diferita decat a Autoritatii Palestiniene, unde crestinii sunt tratati rau.

Imi aduc aminte cand au luat captive pe acele calugarite ortodoxe si ce stricaciuni au adus bisericilor. Asa ceva nu se intampla in Israel. In calitate de crestin, sunt linistit sa stiu ca locurile noastre sfinte sunt in mana unui guvern ce are stat de drept, democratie si un mare respect pentru religie.

La urma urmelor, religia noastra provine dintr-a lor. Fiind din New York, un oras cu o mare populatie de evrei, spun mereu ca Isus a murit ca evreu, iar de acolo a pornit religia noastra. Sa fim recunoscatori pentru asta.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 165 - 11 februarie 2017 pe Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează