O femeie crestina, victima a unui atac terorist, si-a iertat atacatorii palestinieni

Watch the video

O femeie crestina, victima a unui atac terorist, si-a iertat atacatorii palestinieni

Marike Weldman a parasit Olanda si s-a mutat in Ierusalim in urma cu aproape 40 de ani, cu scopul de a adopta copii arabi. Viata ei s-a schimbat brusc cand autobuzul in care se afla a fost atacat.

Marike Weldman: Nu am avut bani, nu am avut nimic, decat promisiunea lui Dumnezeu din Psalmul 10 sa am grija de orfani. Asa am fondat caminul, prin credinta. Am inchiriat o casa si am decorat-o. Apoi au venit copiii. Timp de 32 de ani am fost o mama adoptiva. Am avut 20 de copii de-a lungul anilor, nu au trait cu totii in acelasi timp in camin. Unii au stat o perioada mai lunga, iar altii o perioada mai scurta.

Viata ei s-a schimbat brusc, cand doi barbati au urcat in acelasi autobuz in care se afla si ea. Autobuzul cu care mergea si Marike s-a oprit in acest colt. Doi palestinieni dintr-un cartier din apropiere s-au urcat in autobuzul cu numarul 78 si au inceput sa injunghie si sa ii impuste pe pasageri. In urma atacului au murit trei israelieni.

Marike Weldman: Mi se pareau suspiciosi. M-am intrebat de ce i-a lasat soferul autobuzului sa urce. Cei doi teroristi au inceput sa urle. Unul avea un pistol, iar celalalt un cutit. Barbatul care avea un cutit a sarit la mine si a inceput sa ma injunghie in umar, in piept si in maini. Celalalt terorist s-a dus in spatele autobuzului si a inceput sa impuste. Oamenii au inceput sa urle. In timp ce teroristul m-a injunghiat, am repetat in limba mea: „Doamne Isuse!”. Am spus in olandeza: „O, herre Jesus!”. M-am protejat cu mainile mele si am tacut. Am stat in colt. La un moment dat s-a oprit si a mers in spatele autobuzului si a continuat sa injunghie alti oameni. Deodata, am auzit un zgomot, s-a spart sticla. Usile s-au deschis si astfel am putut iesi.

Marike a iesit din autobuz sangerand si in stare de soc, insa a reusit sa opreasca o masina, iar soferul a dus-o la o ambulanta. In urma injunghierilor a avut sase plagi si colaps pulmonar. Multi dintre copiii pe care i-a avut in grija au vizitat-o la spital, dar nu au vrut sa fie intervievati in fata camerelor de filmat.

Marike Weldman: Primele intrebari ale copiilor au fost: „Mama, acum ne urasti?”, „Urasti arabii?” Copiii mei sunt arabi. Intrebarile lor m-au uluit. I-am intrebat pe copii cum imi pot pune astfel de intrebari. Am o chemare de a sluji arabii, sigur ca nu ii urasc.

Marike a mers mai departe si l-a iertat pe barbatul care a injunghiat-o. Copiii ei i-au spus ca asta nu are niciun sens.

Marike Weldman: Mi-am spus ca nu are niciun sens sa iert asa o persoana. Apoi m-am gandit ca Domnul nostru, Tatal nostru Ceresc ne-a iertat prin Domnul Isus. Iertarea este o alegere. Am ales sa iert. Dupa aceea, Dumnezeu te ajuta. Acesta este harul Sau. Aceasta intamplare oribila m-a apropiat de Domnul. El s-a dovedit a fi un Dumnezeu minunat. Noi slujim unui Dumnezeu minunat. El este asa de bun.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 658 - 26 februarie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează