China, desi o tara comunista, are o mostenire crestina bogata

Watch the video

China, desi o tara comunista, are o mostenire crestina bogata

De dimineata devreme pana seara tarziu, cu activitati incantatoare si zgomotoase, Beijingul, capitala Chinei, nu doarme niciodata. La fiecare colt de strada, sunetele afacerilor devin tot mai zgomotoase. In mijlocul zgomotului, exista un loc linistit. O galerie de fotografii cu povesti emotionante. Fotograful crestin, Peng Rong spune ca oamenii din aceste fotografii sunt deosebiti.

Peng Rong: Ei au fost soldati ai lui Isus Hristos. Toata viata au raspandit adevarul in China. Ei traiesc pentru Domnul si sunt dispusi sa moara pentru Evanghelie.

Acesti crestini sunt din diverse orase din China. Lu Jiang este unul dintre ele. Este unul dintre cele mai mici orase din estul Chinei, cu o populatie de 30.000 de oameni. Putini oameni au un motiv sa vina aici. Peng Rong a vrut sa vina aici sa ii fotografieze pe evanghelistii crestini dedicati.

Peng Rong: Unii dintre ei nu au avut niciodata sansa sa predice intr-o biserica. Oriunde mergeau, isi luau cu ei si Biblia. Cand i-am cunoscut, mi-au spus ca au cea mai folositoare unealta: Biblia. Ei nu au nevoie de o cladire. Dumnezeu le-a dat mereu un loc unde sa raspandeasca Evanghelia.

Galeria este plina cu fotografii facute in cadrul unei calatorii recente. In calitate de crestin, Peng a fost inspirat de povestile pe care le-a auzit. El a spus ca punctul culminant al calatoriei a fost speranta pe care acesti misionari au impartasit-o cu privire la viitor.

Peng Rong: Cativa au aproape 100 de ani. Ei se roaga in mod constant pentru aceasta natiune, fiind incredintati ca aceasta tara va deveni cea mai mare natiune crestina. Rugaciunile pot muta muntii.

Vizitatoare: Am ramas impresionata de povestile oamenilor din fotografii. Am comparat credinta mea cu credinta acestor credinciosi. Stiu ca mai am un drum lung de parcurs in umblarea mea cu Hristos. Sper ca intr-o buna zi sa-i intalnesc personal.

Povesti ca acestea i-au motivat pe cativa tineri din America sa se mute in China, sa invete limba si cultura acestei tari. Multi sunt de parere ca Domnul ii pregateste sa slujeasca poporul chinez. Kenneth King s-a nascut si a crescut in Norfolk, Virginia. La 23 de ani, in loc sa-si caute de munca in SUA, a decis sa faca o schimbare.

Kenneth King: E o limba interesanta pentru mine, pentru ca este asa de straina, difera de toate limbile occidentale, de germana, engleza, spaniola, franceza. China are o istorie bogata, si cultura chineza difera foarte mult de cultura americana. Am gasit-o atractiva pentru ca este asa de diferita.

Kenneth este un crestin care a fost chemat de Dumnezeu. Parintii lui au fost entuziasmati de mutarea lui. Ei au stiut ca Dumnezeu va lucra prin fiul lor intr-un mod maret. Pe langa ca studiaza in China, el s-a indragostit de cultura locala. Calatoreste prin China si astfel, sta de vorba cu localnicii. Este de parere ca tot mai multi americani tineri vor fi motivati sa calatoreasca in strainatate pentru oportunitati mai mari.

Kenneth King: Tot mai multi tineri vor sa aiba un avantaj mai mare la inceput si vor sa calatoreasca, sa lucreze in strainatate. Multi vor un loc de munca care le ofera posibilitatea sa calatoreasca. Mai ales cand sunt tineri, cand sunt de varsta mea. Posibilitatea de a trai dincolo de granitele SUA ii determina pe multi tineri sa mearga in China sau in alte tari.

Crestinii din China l-au ajutat pe Kenneth sa gaseasca un loc de munca cu jumatate de norma si sa isi imbunatateasca cunostintele de limba chineza. In timpul liber ii place sa scrie cu caractere chinezesti. El spune ca pe termen lung, i-ar placea sa vorbeasca mai bine chineza si sa se alature unei biserici locale din China. Ken spera ca liderii guvernului din China sa-si deschida ochii si sa-L vada pe Isus Hristos. El ii incurajeaza si pe alti tineri crestini din America sa-i urmeze modelul, ca sa schimbe vietile chinezilor, dar si propriile vieti.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 658 - 26 februarie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează