E posibil ca interventia Rusiei in Siria sa duca la un nou Razboi Rece intre Rusia si Occident?

Watch the video

E posibil ca interventia Rusiei in Siria sa duca la un nou Razboi Rece intre Rusia si Occident?

Ne indreptam spre Rusia, unde se spune ca se fac pregatiri de razboi. Aceasta este una dintre cele mai mari provocari ce il asteapta pe presedintele Trump cand isi va prelua functia. Razboiul cuvintelor dintre Rusia si Occident indica ca acesta ar putea deveni un nou Razboi Rece. Aceasta frica a condus la efectuarea unor exercitii pentru noi cazuri de urgenta, pregatind milioane de oameni pentru un posibil razboi nuclear.

Aceasta a fost atmosfera din Moscova si din toata Rusia, in cadrul celei mai ample campanii de exercitii militare de aparare de la caderea Uniunii Sovietice. E peste tot la televizor, Se poate simti cum creste tensiunea. Se pot vedea liceeni care poarta masti de gaze, sute de oameni in costume Hazmat si marinari rusi ce simuleaza interceptiile inamice.

Sondajele arata ca jumatate din Rusia se teme ca a inceput un nou Razboi Rece cu Occidentul. Isteria e alimentata in mare parte de tensiunile tot mai mari dintre Rusia si Occident, tensiuni referitoare la actuala criza din Siria.

Armata siriana, sustinuta de aviatia rusa, a atacat saptamani intregi zonele controlate de rebeli. Presedintele Vladimir Putin apara ajutorul tarii sale, spunand ca e necesara infrangerea militantilor islamici din Siria. Se vorbeste mereu de Alep. Problema se pune daca permitem nucleul terorist din acea zona sau il distrugem, incercand sa reducem numarul victimelor.

Desi sondajele sugereaza ca rusii sustin implicarea Moscovei in zona, multi cred ca acest conflict a afectat reputatia tarii lor. In plus, implicarea militara a Rusiei se extinde si in alte parti. Un sistem de lansare de rachete cu focos nuclear a fost transportat in apropierea Poloniei si Lituaniei, la inceputul lui octombrie.

Intre timp, s-au organizat exercitii militare la granita de vest. Apoi, Rusia a publicat primele imagini ale noii rachete balistice termonucleare Satan 2. O agentie de presa de stat spunea ca racheta poate sa distruga o zona de dimensiunea Texasului sau a Frantei.

Alexei Milovanov e editor al unei pagini de stiri independenta, din Rusia. El zice ca aceasta parada militara e doar o zornaiala de sabii, insa intelege ingrijorarea vecinilor Rusiei.

Daca ai acasa o pusca, stii ca o poti folosi la nevoie. Insa, daca iesi toata ziua cu ea si o arati tuturor, oamenii vor incepe sa se uite ciudat la tine.

NATO a luat aminte si a inceput sa isi consolideze trupele din Polonia, Estonia si Letonia, pentru a impiedica o posibila incursiune a rusilor. Totodata, SUA si Marea Britanie au anuntat ca anul viitor vor trimite avioane si tancuri in Europa de Est, care se vor alatura trupelor de 4 000 de membri de acolo.

Unii spun ca discutiile despre razboi sunt niste simple discutii, insa altii se ingrijoreaza ca va izbucni un nou Razboi Rece, care pare sa fi inceput deja.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 155 - 26 noiembrie 2016 pe Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează