O familie siriana de refugiati a gasit speranta si ajutor in Liban

Watch the video

O familie siriana de refugiati a gasit speranta si ajutor in Liban

Razboiul civil sirian s-a lasat cu milioane de refugiati ce locuiesc acum in tabere amplasate in tot Orientul Mijlociu, in locuri precum Turcia, Iordania si Liban. Iata cum Orphan’s Promise, organizatie sustinuta de CBN, a venit in ajutorul unei familii devastate de acel razboi.

Lara si fratele ei, Belal, se plimba zilnic prin aceasta tabara de refugiati. Impreuna cu mama lor, s-au zbatut sa supravietuiasca de cand razboiul a cuprins orasul Homs si tatal lor a fost ucis.

O bomba a lovit casa noastra. Tata si cateva rude au murit. Inca ma intristez cand aud pe alte fete strigand Tati, tati ! Eu nu mai pot spune asa acum. Abia am reusit sa plecam din Siria, dar viata aici e foarte dura. Am venit cu mainile goale si ne bazam pe mila vecinilor pentru a supravietui.

Mama Larei spune ca e ingrijorata pentru viitorul copiilor ei. Lara e afectata fiindca nu mai poate merge la scoala.

Este un copil foarte inteligent si mi-am dorit ca ea si Belal sa aiba sansa sa faca tot ceea ce eu nu am putut face.

Heart for Lebanon si Orphan’s Promise de la CBN au invitat copiii sa vina la Hope Center, o scoala dedicata educarii copiilor refugiati. Aici, ei invata matematica, araba, engleza si muzica. Ei invata si despre Isus Hristos.

Nu stiam despre Isus inainte sa vin aici. Sunt asa de fericita sa stiu ca Isus ne iubeste si ca e mereu cu noi. Isus e Domnul meu si El spune adevarul totdeauna. Incerc sa fiu si eu ca El. Imi place sa scriu, sa colorez si sa ma joc cu prietenii. Imi place tare mult sa cant despre Isus.

La centru, le aratam si Cartea Cartilor in araba.

E nemaipomenit, fiindca invatam povestiri din Biblie. Sunt entuziasmat cand aflu mai multe despre Dumnezeu. Merg acasa in fiecare zi si ii spun mamei tot ce am invatat.

Copiii mei imi spun despre Isus Hristos tot timpul. Cand nu mai am speranta, ei spun ca ar trebui sa ma rog. Ma rog si ma simt extraordinar.

In fiecare luna, Heart for Lebanon si Orphan’s Promise daruiesc alimente familiei lui Lara si altor mii de refugiati.

Nu pot sa le multumesc indeajuns pentru tot ce au facut pentru noi. Crestinii sunt cei care ne-au ajutat cu adevarat. Ii iubesc pe cei de la Heart for Lebanon si Orphan’s Promise fiindca ne ajuta, asa cum Dumnezeu ne invata sa-i ajutam pe altii.

Doamne, Te rog binecuvanteaza si ai grija de orfanii din Siria. Te rog sa binecuvantezi crestinii care au deschis aceasta scoala. Te rog sa ii binecuvantezi si sa ii tii in siguranta. Amin.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 165 - 11 februarie 2017 pe Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează